Twee dagen Nazomeren in Lemmer

Emmeloord - In Lemmer vindt vrijdag en zaterdag 8 en 9 september voor de tiende keer het evenement ‘Nazomeren in Lemmer’ plaats.

Er is op vrijdagmiddag een zeilwedstrijd in de baai met authentieke Lemster vissermansaken. De wedstrijd, met de start om 12:00 uur bij de sluis, is vanaf de wal goed te volgen en rond 16:00 uur worden de schepen met muziek binnengehaald en worden ze afgemeerd in de binnenhaven. Een prachtig schouwspel.

Op zaterdag 9 september is de greep uit de activiteiten ondermeer, rondwandeling langs de monumenten, met een oude bus vanuit het centrum naar het Ir. Woudagemaal, poonroken bij de binnenhaven, muziek in de verschillende kerken, het museum in Lemmer heeft openhuis met vertoning van activiteiten rond 1900 en in het centrum staan oude auto’s. Door de vereniging Vrienden van de Krukas zijn verschillende tractoren, woonwagens, solitaire moters en motoren opgesteld.

In het water liggen monumentale schepen, ondermeer bakdekkruizers, Lemsteraken, klassieke zeilboten, een nog werkende baggermolen, kotters, vissersboten en sleepboten. In de avonduren zijn de schepen, zowel op de vrijdag als de zaterdag, in het vissersdorp sfeervol verlicht. Ook dit jaar weer oude ambachten in het centrum en rondom de oude Visserijhaven(Binnenhaven) waar ook visgetuigde lemstervissermansaken liggen afgemeerd. Er is een optreden van de band Leoville, een minihavenconcert met het Lemster Shantykoor en Shanty-Chor uit Bochum, het Frysk Fanfare Orkest en het koor Sjongersnocht. Ook is er een programma voor de jeugd met een zoektocht in de kerk, springkussen en een ballonnenclown. Tevens kunt u de sponsortocht van de ALS ( A Local Swim ) in het centrum aanmoedigen.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de website www.nazomereninlemmer.nl en voor de beelden op www.webcamlemmer.nl