Henny Bouman signeert ‘Bas als puppy’

EMMELOORD - Henny Bouman presenteert en signeert haar eerste kinderboek ‘Bas als puppy’ in de serie ‘De avonturen van Berner Sennen Bas’ zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bij Bij Ons in de Wellerwaard.

Het boekje gaat over Bas, een Berner Sennen hond. Bas beleeft – net als opgroeiende kinderen - van alles. Hij is een grote knuffelhond en kinderen zijn gek op hem. In dit eerste boekje uit een serie, gaat het over het eerste levensjaar van Bas. De avonturen van Berner Sennen Bas is een kinderboekenserie voor kinderen vanaf circa drie jaar. In de verhalen worden kinderen via vragen geïnspireerd om zelf na te denken over onderwerpen. Tegelijk laat het boek zien wat er onder meer nodig is om een hond als huisdier te houden en op te voeden.

Truschka Sas schrijft op de cover: ‘Wie valt er niet als een blok voor een puppy, zo’n hulpeloos, vertederend hondje? Dat wil iedereen wel hebben, maar dan? Henny Bouman neemt de lezer mee in het traject dat een jonge hond met zijn baasje doorloopt. Ze deelt haar ervaringen met haar lezerspubliek, met de nadruk op kinderen. Stap voor stap maken de kinderen kennis met de ontwikkeling van een hond. Nu eens geen fantasieverhalen maar verhalen over de relatie van de fantastische hond Bas en Henny.

Henny Bouman-Land heeft met haar gezin een Berner Sennen hond opgevoed. Deze hond heette anders. In dit boek heet hij Bas. In de zes-en-een-half jaar dat Bas leefde, heeft het gezin de voor- en nadelen van het hebben van een grote hond ervaren. Mooie en verdrietige, leuke en spannende gebeurtenissen uit het leven van Bas zijn beschreven. Non-fictie vermengd met een beetje fictie. Er komen in totaal zes of zeven boekjes uit, over elk levensjaar één.

Tijdens het leven van Bas schreef Henny verhalen over Bas in het tijdschrift van de Vereniging van de Berner Sennen Hond (VBSH). De verhalen lagen op de plank, maar het bedoelde uit te geven boekje raakte wat op de achtergrond in verband met tijd. In een lokale club van vrouwelijke ondernemers van Jolanda Wicherson kwam het onderwerp ter sprake en Judith Hut van Dith Design wilde graag helpen het boekje vorm te geven. Het voorstel om met tekeningen te werken kwam van haar en ook Nynke Groen van Nynke Ontwerpt werd erbij betrokken voor de illustraties. Een mooie co-creatie is ontstaan en vervolgboekjes komen successievelijk.

Bas als puppy, ISBN 978-90-827206-0-0, , kosten 16,95 euro inclusief BTW, uitgeverij Boekengilde Enschede, te koop bij Marsman Emmeloord