Urker haven verwelkomt 5000ste passsant

URK - Henk en Ineke Kaan uit Zeeland werden vrijdag verrast met een presentje van de Stichting Urk Promotie omdat ze als 5000ste gast aanmeerden in de passantenhaven op Urk.

Wethouder Geert Post was eveneens aanwezig om de gasten te verwelkomen. Het bruisende karakter van de Urker haven blijkt voor veel watersporters een reden om een bezoek aan Urk te brengen. Er is altijd iets te zien of te beleven. Het werk aan de schepen, de activiteiten op de werven en de visserijactiviteiten rondom de IJsselmeervisafslag. Alles bij elkaar maakt dat Urk een aantrekkelijke haven is voor veel watersporters. Naast de recreatieve watersporters trekt Urk het laatste jaar ook meer “bruine vloot” voor een bezoekje aan Urk.

Momenteel wordt hard gewerkt aan een herstructurering van de kaden rond de Werkhaven. Met deze herstructurering wordt ingezet op een betere scheiding van het verkeer ten opzichte van de werkzaamheden aan de kade. Het afgelopen jaar mocht Urk uiteindelijk ruim 11.000 passanten ontvangen in de steeds fraaier wordende havens. Dat was een mijlpaal in de historie. De hoop is dat dit jaar opnieuw de doelstelling van 10.000 passanten wordt gepasseerd.