Drie Zeebodem Tuinconcerten

EMMELOORD - Groei & Bloei Noodoostpolder houdt 4, 5 en 6 augustus in twee poldertuinen de Zeebodem Tuinconcerten 2017.

Op vrijdagavond 19.30 uur wordt gestart in de Lancaster Garden aan de Lindeweg in Emmeloord met een jazzconcert door het duo Jeroen Sweers (piano) en Arnoud de Graaf (saxofoon). Zaterdagavond om 19.30 uur opnieuw in de Lancaster Garden, het Trio Pamoja, met Annemieke Hereijgers (dwarsfluit) Marleen Bakker (harp) en Elisa Karen Tavenier (altviool). Zij brengen vooral klassieke muziek ten gehore. Tot slot op de zondagmiddag om 16.00 uur in de beeldentuin van Galerie de Paardenstal aan de Noordermiddenweg in Espel, Adriaan Stoet (viool) en Harold Kooy (piano), zij verbinden de klassieke muziek met hedendaagse muziek.

De tuinen zijn een half uur voor aanvang van het concert open en ook in de pauze van het concert kan men rustig in de tuinen rondwandelen onder het genot van een drankje. De organisatie heeft maatregelen getroffen voor alle weersomstandigheden, bij slecht weer zitten bezoekers droog en bij mooi weer uit de zon. Voor kaartverkoop en meer informatie zie www.noordoostpolder.groei.nl

Pianist Jeroen Sweers & saxofonist Arnoud de Graaff brengen een avond vol jazz, boogie-woogie, New orleans, soul en een vleugje rock 'n' roll in de stijl van Jerry Lee Lewis en Fats Domino. Laat u meevoeren naar het Amerika van de jaren 20, 30, 40 en 50 met dit swingende duo.

Pamoja is een trio bestaande uit jonge, getalenteerde musici: dwarsfluitiste Annemieke Hereijgers, harpiste Marleen de Bakker en Elisa Karen Tavenier op altviool. Dit trio treedt veelvuldig op in diverse muziekpodia van Nederland, maar speelt daarnaast ook voor de stichting Live Music Now op bijzondere ‘concertlocaties’ waaronder ziekenhuizen en scholen. Op het programma werken van J.S. Bach, T. Takemitsu, N. Rota, A. Piazolla en E. Satie.

Sinds 2005 treden de muzikale vrienden Adriaan Stoet en Harold Kooij samen op. Een optreden voor Hare Majesteit Beatrix behoort tot één van hun hoogtepunten, evenals een reeks nieuwjaarsconcerten met onder andere het Jeugdsymfonieorkest “de Vuurvogel”, en het onlangs nieuw uitgebrachte album met als titel “Vivaldi Still got the Blues”. Met deze titel wordt de brede interpretatie aangeduid die de beide heren hebben ten aanzien van klassieke muziek te verbinden met het hedendaagse.