Watertoren beklimmen in Wieden

Emmeloord - In de zomervakantie opent Natuurmonumenten op woensdagen en zaterdagen van tot en met 2 september de deuren van de watertoren in St. Jansklooster.

Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht over natuurgebied De Wieden. De toren is tussen 11.00 tot 16.00 uur open voor publiek. De laatste beklimming naar boven is om 15.30 uur. De kosten zijn € 3,- voor leden Natuurmonumenten (kinderen € 2,-) en € 5,- voor niet-leden (kinderen € 3, -). Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar in Bezoekerscentrum De Wieden en de watertoren.

De watertoren van St. Jansklooster staat midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op initiatief van Natuurmonumenten, BOEI en waterbedrijf Vitens is de toren in 2014 omgebouwd tot uitkijkpunt. In de watertoren voert een spektakel van trappen, in totaal 207 treden, je door een 24 meter hoge ruimte. Bovenin het oude waterreservoir geniet je van een spectaculair uitzicht over het natuurgebied De Wieden.

Vanaf Bezoekerscentrum De Wieden wandel of fiets je naar de watertoren. Bij de watertoren is geen parkeermogelijkheid aanwezig.