Zomeractiviteiten De Wieden

Emmeloord - Sint Jansklooster In de Wilde Zomerweken bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster organiseert Natuurmonumenten voor jong en oud allerlei leuke zomeractiviteiten.

Zo is er vanaf 25 juli elke dinsdag in juli en augustus speciaal voor gezinnen met kinderen de OERRR WiedenWaterLab. Daarnaast vertrekt de excursieboot van Natuurmonumenten bijna dagelijks voor een vaartocht in De Wieden. Het startpunt is Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster.

Het OERRR WiedenWaterlab op elke dinsdag in juli en augustus is een watermiddag voor het hele gezin met allerlei proefjes over en met water, inclusief een uurtje varen. Starttijden zijn 12.30 uur en 13.30 uur. De activiteit wordt begeleid door een ervaren natuurgids. Naast de OERRR WiedenWaterLab is er ook de familievaartocht. Deze vaartocht is speciaal voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden. De afvaart is op zondag. De tocht duurt 1 uur en voert langs de mooiste plekjes in De Wieden.

Vanaf de balie in het bezoekerscentrum kunnen kinderen met een schepnet, waterbak en zoekkaart waterdiertjes vangen in de sloot langs het vlonderpad. Verhuur van schepnet kost voor leden € 1, - en voor niet-leden € 1,50. Verder kunt u heerlijk wandelen over het vlonderpad (1 km) en een kijkje nemen bij de broedende zwarte stern kolonie. Het laarzenpad (3km) is een avontuurlijke wandeling voor jong en oud met meerdere trekpontjes en drijvende kragge onder de voeten tijdens de wandeling. Er zijn dagelijks ook diverse vaartochten vanaf het bezoekerscentrum o.a. richting Dwarsgracht en Belt-Schutsloot. De schipper neemt u graag mee naar bijzondere plekken in het gebied. Meer informatie en kosten zie www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden