Woning van F- naar A-label

EMMELOORD - directeur Vera Dam, gedeputeerde Ad Meijer, wethouder Wiemer Haagsma van de gemeente Noordoostpolder, sponsoren, energie-ambassadeurs en betrokkenen, waren daarvoor naar de woning van de familie Brokken gekomen.

De familie rokken won in 2016 de jubileumwedstrijd van Natuur-en Milieufederatie Flevoland en daarmee een complete Energie Make-Over van hun woning. ‘We zijn ontzettend blij met de Energie Make-Over en trots op het resultaat’, vertelt bewoonster Majken Brokken. Vera Dam, directeur NMFF: ‘We heffen samen met de familie Brokken en sponsoren het glas op de eerste Flevolandse Energie MakeOver. Graag zetten wij samen met woningeigenaren en bedrijven nog meer vaart in energieneutraal en gasloos wonen in Flevoland. Wij helpen daarbij graag.’ Ook gedeputeerde Meijer feliciteerde de familie Brokken met de labelsprongen die zij hebben gemaakt. ‘Het bereiken van een energieneutraal Flevoland kan alleen in gezamenlijkheid’, aldus de provinciebestuurder.

Wethouder Wiemer Haagsma van Noordoostpolder voegde daar aan toe. ‘Wij zijn als gemeente Noordoostpolder bewust bezig met het thema energie en trots op dit resultaat. Goed voorbeeld doet goed volgen!’

Het Energieloket Flevoland helpt woningeigenaren op weg met energiebesparing en zelf opwekken van duurzame energie. Het Energieloket Flevoland beantwoordt uw vragen, zie www.energieloketflevoland.nl. Het Energieloket Flevoland is een dienst van Natuur en Milieufederatie Flevoland.