Youp Pebesma en Nico Kamp clubkampioenen boogschutterij

Emmeloord - Tijdens de clubkampioenschappen handboogschieten in Ens gingen zondag de titels naar Youp Pebesma in de Recurveklasse en Nico Kamp in de Compoundklasse.

In de Compoundklasse leek er een verrassing in de lucht te zitten toen Ad van Oosten met een persoonlijk record van 325 punten favoriet Nico Kamp op de 70 meter het nakijken gaf. Kamp wist op de 60 meter zijn achterstand echter weer om te zetten in een voorsprong, maar moest toch even van de schrik bekomen. Toen Van Oosten als belangrijkste tegenstander op de 50 meter vanwege een schouderblessure moest uitvallen, kon het kampioenschap de veteraan niet meer ontgaan met een super afsluiting op de 30 meter van 356 van de maximaal haalbare 360 punten.

Kampioenen

In de Recurveklasse deden de schutters weinig voor elkaar onder. Youp Pebesma ging voortreffelijk van start op de 70 meter met 293 punten en legde daarmee ook de basis voor het kampioenschap. Op de 60 meter trok Remco Bosma verrassend aan het langste eind, voor Cor van Sloten en Youp Pebesma als derde. Ook op de 50 meter liet Bosma zich weer van zijn beste kant zien en eindigde op gelijke hoogte met Junior Pebesma met kort daar achter Cor van Sloten. Op de slotafstand maakte Pebesma korte metten met zijn rivalen en won overtuigend met 331 punten tegen Bosma (320 punten) en Cor van Sloten met 319 punten. Junior schutter Youp Pebesma werd kampioen van HBS Emmeloord in de Recurveklasse met een totaal van 1180 punten, over de vier afstanden en veteraan Nico Kamp werd kampioen in de Compoundklasse met een score van 1323 punten.