Bachconcert in Grote Kerk Vollenhove

VOLLENHOVE - In de Grote of Sint Nicolaaskerk in Vollenhove vindt dit jaar een zomerserie orgelconcerten plaats. Minne Veldman uit Urk bijt op 7 juli het spits af. Zijn concert begint om 20.00 uur.

Veldman speelt een programma met orgelwerken van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Veldman opent en sluit met twee grote werken: Praeludium et Fuga a-moll (BWV 543) en Fantasia et Fuga g-moll (BWV 542). Daartussenin vermeldt het programma een koraalpartita (BWV 768), een Vivaldiconcert (BWV 593), een triosonate (BWV 528) en een koraal uit het Orgelbüchlein (BWV 622).

Minne Veldman (geboren in 1980) is een van de meest gevraagde organisten van ons land, getuige de ongeveer vijftig orgelconcerten die hij jaarlijks geeft door heel Nederland. Zijn spel is bovendien te beluisteren op tien solo-cd’s en honderden video’s op internet.

Als kerkorganist is hij verbonden aan de Rehobothkerk op Urk. Ook is hij actief als dirigent van vijf koren en componist en uitgever van bladmuziek voor orgel en voor koren. Bij zijn orgelconcerten kunnen bezoekers hem zien spelen op een groot videoscherm in de kerk.

De overige concerten worden gegeven door Johan Bredewout (14 juli), André van Vliet (21 juli), Harm Hoeve (28 juli), Ronald de Jong (4 augustus), Minne Veldman (11 augustus) en Jan Hage (18 augustus).