Koninklijk paar bezoekt Noordoostpolder

URK - Hoog bezoek voor de Noordoostpolder vandaag, donderdag 29 juni. Koning Willem Alexander en Koningin Máxima brachten een streekbezoek aan achtereenvolgens Urk,Windpark Noordoostpolder en Nagele. Het koninklijk paar sloot het bezoek af in Dronten.

Urk

Op Urk werden de koning en koningin toegezongen door Geke van der Sloot en haar zangschool Geke’s Tiental. Zij zongen het speciale Koningslied, dat in opdracht van de Oranjeverenigingen is gemaakt ter gelegenheid van Willem-Alexanders vijftigste verjaardag. Er volgde een rondleiding door de haven en een bezoek aan het Maritiem Onderwijscentrum.

Windpark Noordoostpolder

Hierna werd een bezoek gebracht aan het Windmolenpark in het IJsselmeer bij Urk. Daar sprak het echtpaar met de initiatiefnemers van één van de grootste windmolenparken van het land en met leden van ‘Urk Briest’, een actiecomité dat zich verzette tegen de komst van torenhoge windmolens nabij het vissersdorp.

Nagele

Rond het middaguur arriveerden de koning en de koningin in Nagele. Zowel het museum als het dorp zelf werden uitgebreid bekeken. De platte daken van Nagele bleven ook door het koningspaar niet onbesproken.

Duizenden mensen, waaronder hele schoolklassen, zijn op het bezoek aan de Noordoostpolder afgekomen. Het koningspaar vertrok om 13.00 uur naar Dronten, waar het uitgebreide streekbezoek werd afsloten.

Reina Halman van Reina Halman Fotografie was namens De Noordoostpolder aanwezig om het bezoek op beeld vast te leggen.