Rob Maassen: 'Organisatie staat als een huis'

EMMELOORD - Rob Maassen organiseert vrijdag de allereerste Wellerwaard Triatlon. ‘Het Emelwerda College heeft sinds kort het predicaat ‘gezonde school’ en besteedt veel aandacht aan sport en bewegen.’

De combinatie met de Wellerwaard als ideale locatie op korte afstand en lichamelijke opvoeding als examenvak op de mavo en havo bracht de docent lichamelijke opvoeding op het idee om een kleine triatlon op poten te zetten. In eerste instantie voor leerlingen van zijn eigen school. Maassen droomt van een wedstrijd voor leerlingen uit Emmeloord of misschien wel uit de hele Noordoostpolder, maar eerst van deze triatlon maar eens een succes maken.

Hardlopen

De triatlon, voor tientallen leerlingen verplichte kost als onderdeel van hun schoolexamen, staat open voor alle leerlingen van het Emelwerda College. Enkele tientallen leerlingen hebben zich opgegeven voor de primeur in de Wellerwaard; inschrijven is nog mogelijk tot en met woensdag. Maassen hoopt op een kleine honderd deelnemers, die de minitriatlon tot een goed einde moeten zien te brengen. De afstanden: 250 meter zwemmen, 6,4 kilometer fietsen en 1,1 kilometer hardlopen. Rob Maassen hoopt natuurlijk dat de Wellerwaard Triatlon een succes wordt. ‘Want dat betekent, dat we er volgend jaar verder mee kunnen gaan.’ Maassen heeft gretig gebruik gemaakt van de expertise van collega Kerst Beuckens, die als organisator van de Triatlon Emmeloord ervaring heeft opgedaan. ‘De organisatie staat als een huis’, weet Maassen zeker, die onder meer ook ondersteuning krijgt van AV NOP.

Wellerwaard

De Wellerwaard Triatlon past perfect in het sportieve plaatje van het Emelwerda College. Lichamelijke opvoeding en sport krijgen op de Emmeloordse school veel aandacht. Gezonde voeding, omgaan met alcohol, theorieonderwijs over sportactiviteiten en wat voor maatschappelijke betekenis sport heeft: dit soort onderwerpen is op het Emelwerda Collega dagelijkse kost. De afstanden zijn bewust bescheiden gehouden om zoveel mogelijk leerlingen over de streep te trekken. Het parcours van de triatlon loopt niet over de openbare weg. De Wellerwaard is groot genoeg voor de eerste triatlon van het Emelwerda Collega. Rob Maassen hoopt dat veel bekenden de atleten komen aanmoedigen. Voor de goede orde: de triatlon is onder schooltijd. Een aantrekkelijk idee voor wie nog aarzelt. Voor de drie beste jongens en meisjes ligt een mooie prijs in het verschiet: een wildcard voor de Triathlon Noordoostpolder op 27 augustus.