Paardensport: uitslagen van afgelopen week(end)

Emmeloord - Diverse Dijkruiters hebben afgelopen week succesvol gepresteerd op verschillende wedstrijden in de omgeving.

Marian Keen startte woensdag haar paard Boschinski op een dressuurwedstrijd in Warga. Ze kwam uit in de klasse ZZ-Licht en won hier de eerste prijs met 207,5 punten.

Veno

Zaterdag was het jaarlijkse Land van Veno concours. Raymond Kortstra behaalde hier met Handsome Z een tweede en derde prijs met 193 en 191,5 tijdens hun L1 dressuurdebuut. Sanne ten Napel wist de L-rubriek dressuur op haar naam te zetten met Futurella. Hun proef werd beloond met 202 punten. Juliet Hoogendijk won met Escobar een tweede prijs in de klasse M. Zij kregen 181 punten. Marieke ten Napel mocht met haar pony Diamond Lady een vierde prijs in ontvangst nemen voor haar proef in de klasse B dressuur. Ze behaalde 203,5 punten. Anouk Huizinga won met haar pony Daan beide B-dressuur proeven met 181 en 185 punten.

Koudbloedpaarden

Zondag werd in Emmeloord een wedstrijd voor koudbloedpaarden georganiseerd. Raymond Kortstra kwam hier met 2 paarden aan de start. Samen met Anna Joska  won Raymond de Z1 met 207,5 punten en werd tweede met 204,5 punten en hiermee behaalde ze het sport predicaat. Samen met Jesse Elviera maakte hij een uitstekend debuut in de M1. Ze wonnen met 182 punten de tweede proef en werden in de eerste proef tweede met 192 punten.

PSV Vollenhove

In de klasse BB was er voor Vera Rook met My Dream twee keer een eerste prijs. Ze reed 193,5 en 192 punten bij elkaar. Mirthe te Paske reed met Contessa een keurige proef in de klasse B categorie AB. Zij werd tweede met 181 punten. In dezelfde klasse reed Martine Bijma met Sientje naar een mooie eerste plek in de tweede proef. Zij kreeg 185 punten voor haar proef. In de klasse B categorie DE reden Marijke Lok en Tara van der Linde erg goed. Tara wist met Tessa de eerste proef winnend af te sluiten met maar liefst 212 punten. Marijke werd daar derde met Grey Cloud. Zij kreeg 204 punten. In de tweede proef werd Marijke eerste met 205 punten en wist Tara beslag te leggen op de tweede prijs. Noah Naberman werd bij deze tweede proef mooi vierde met 192,5 punten met haar pony Zara. De klasse L1/L2 categorie ABC werd gewonnen door Julia Vermue met Bailey. Ze reden 186 punten bij elkaar. Voor de dressuur waren er ook extra prijzen te verdienen. Dit waren verschillende dagprijzen voor de beste combinatie over de eerste proef. Tara van der Linde werd hier tweede en mocht een mooi sjabrak in ontvangst nemen. Winstpunten in de dressuur waren er voor Sharon Bruintjes, Ilona Altena, Lot Heite, Genine van Dalen, Berniek Oldenijens en Nina Rook. Ook bij het springen waren er prijzen voor PSV Vollenhove. In de klasse B categorie AB was de tweede prijs tot twee keer toe een prooi voor Dennis Bijma met Catootje. Hij mocht door deze prestatie ook de extra prijs, een mooie deken, in ontvangst nemen. In de klasse B categorie DE was er een tweede prijs voor Marijke Lok met Grey Cloud, terwijl in het tweede parcours de tweede prijs was voor Nina Rook met Stalypsa. In de klasse L categorie AB was Dennis Bijma met Sydney tot twee keer toe de beste en wist beide parcoursen dus winnend af te sluiten. Ook hiermee mocht hij een mooie statiedeken in ontvangst nemen. De klasse M categorie CDE werd tot twee keer toe gewonnen door Julia Vermue met Bailey. Ook zij mocht hiermee de extra prijs mee naar huis nemen. Ook zij won een mooie statiedeken. ’s Middags werd er ook nog gestreden door bixie-ruiters. Mirthe te Paske reed hier met Melody naar twee keer een eerste prijs in de klasse A springen categorie AB. Ook in de middag kwam de paardenruiters aan de start in de dressuur. In de klasse B wist Anouk Vermue beslag te leggen op de eersste prijs. Zij kreeg met G-Star 201,5 punten voor haar proef. De winst in de klasse BB was tot twee maal toe een prooi voor Genine van Dalen met Power Dancer. Zij kreeg 188,5 en 183 punten voor haar proeven. Winstpunten waren er voor Esther Mondria, Melanie van der Heide en Renate Boxum.

RV NOP

Marleen Remijn won met haar paard Femme Fatalle de tweede prijs in de dressuur, in de klasse B, met 192 punten.