Open weekend Poppema Landbouwminiaturen

RUTTEN - Een weekend vol vertier voor zowel verzamelaars van landbouwminiaturen als voor liefhebbers van landbouw: op zaterdag 1 en zondag 2 juli zal de achtste editie van het open weekend bij Poppema Landbouwminiaturen plaatsvinden.

Poppema: ,,Het is ieder jaar weer een uitdaging om ook voor de terugkerende bezoekers iets neer te zetten wat anders is dan voorgaande jaren. Het is ook dit jaar weer gelukt om het aanbod van diorama’s, stationaire motoren en tractoren en machines zo samen te stellen dat er voor iedereen veel moois te zien zal zijn. Ook het winkelaanbod is groter dan ooit, we blijven groeien.”

Naast de winkel en bezienswaardigheden die zijn opgesteld op het erf, zal er ook voor de kinderen veel te beleven zijn. Poppema: ,,De kinderen van nu zijn de verzamelaars van de toekomst en daarom vinden we het belangrijk dat ook zij een leuke dag hebben. We hebben de voormalige moestuin omgebouwd tot speeltuin en er zijn onder andere traptrekkers en skelters aanwezig.”

Mensen kunnen zich ook vergapen aan de privé verzameling van de familie. Er is een heus museum gerealiseerd in de domeinschuur waar een collectie Britains en Siku modellen tentoongesteld staat. Poppema: ,,Ik ben heel trots op mijn collectie, bij veel modellen die ik in de afgelopen 25 jaar heb verzameld zit een verhaal, dat maakt het bijzonder.”

Beide dagen is de boerderij aan de Hopweg 48 in Rutten geopend vanaf 10.00 uur. Toegang en parkeren zijn gratis en er is horeca aanwezig.

Poppema: ,,We vragen bewust geen entree omdat ons uitgangspunt een gezellig weekend is, dat voor iedereen toegankelijk moet zijn. Plezier en gezelligheid staan voorop. We vinden het erg leuk om onze passie met anderen te delen!”