Rondleiding door biologische zelfoogsttuin

OLDEMARKT - Al een aantal jaren geleden is in de buurt van Oldemarkt een weiland omgetoverd tot biologische zelfoogsttuin onder de naam ‘Heerlijkheid de Hare’. IVN Noordwest-Overijssel en KNNV De Noordwesthoek organiseren op zaterdag 8 juli

Op de tuin van anderhalf hectare worden klein fruit en groenten op biologische wijze verbouwd door Martien Spitzen. Er wordt naar gestreefd gezonde producten met zo min mogelijk input van de mens te telen. ,,Daarvoor is het nodig goed naar de natuur te kijken en met haar samen te werken”, aldus Martien.

De zelfoogsttuin is het hele jaar toegankelijk voor abonnees van de tuin, die zelf producten kunnen oogsten. Andere nieuwsgierigen kunnen op zaterdag 8 juli een kijkje nemen tijdens de excursie van IVN Noordwest-Overijssel en KNNV De Noordwesthoek.

Er wordt verzameld bij de tuin, Heerlijkheid de Hare, Hareweg 10 in Oldemarkt. De excursie is van 10.00 tot 12.00 uur. De deelname is voor iedereen gratis. Kijk op www.heerlijkheiddehare.nl voor meer informatie. Aanmelden is niet nodig, maar wel prettig en kan daarom bij Henk Mulder: henkmulder525@gmail.com of tel. 0561-477574.