Taptoe Emmeloord test WMC

EMMELOORD - Op het hoofdveld van SC Emmeloord aan de Espelerlaan in Emmeloord vindt zaterdag 1 juli vamaf 19.30 uur de Taptoe Emmeloord plaats.

In 2012 werd de oude traditie van een taptoe in Emmeloord weer nieuw leven ingeblazen. Door omstandigheden kon deze tweejaarlijkse traditie vorig jaar niet doorgaan, maar dit jaar wordt dat goed gemaakt. En dat is een geluk bij een ongeluk, want het evenement, georganiseerd door de Oranjevereniging, vindt nu plaats in het kader van “75 jaar droog” Noordoostpolder.

Het muziek- en showfestijn is mogelijk dankzij de medewerking van de gemeente Noordoostpolder. De taptoe is de afsluiting van de Veteranendag in Emmeloord. Als de dag voor de veteranen er opzit in ‘t Voorhuys, begint om 16.30 uur de presentatie van de deelnemende korpsen op De Deel. Aansluitend volgt een Streetparade.

Aan de taptoe doen vijf korpsen mee, te weten: Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim, Bicycle Showband Crescendo uit Opende (fietsende showband), Kamper Trompetter Korps uit Kampen, Showband Jubal uit Zwolle en Jeugdkorps Showband uit Urk. Op het jeugdkorps van Showband Urk na gaan alle deelnemers in juli naar het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dat betekent dat de verenigingen hun show nog eens kunnen lopen voor publiek en dat publiek kan genieten van fantastische optredens van zeer geoefende muzikanten.

De showkorpsen staan op het moment van pieken in de vierjaarlijkse cyclus die het Wereld Muziek Concours is. ‘De taptoe komt wat dat betreft op een prachtig moment’, zegt Henk ter Beest van de Oranjevereniging. De taptoe is vergeleken met eerdere edities ook later in het seizoen. De organisatie hoopt dat de omstandigheden zomers zijn en de tribunes van het sportpark vol zullen zitten, zodat de deelnemers van de taptoe zich al een beetje wanen in een volgepakt Parkstad Limburg stadion in Kerkrade. Omdat de Taptoe onderdeel is van de feestelijkheden in het kader van “75 jaar droog” is de entree gratis.