Nieuw Geldwisselkantoor in Emmeloord

EMMELOORD - Emmeloord is een wisselkantoor rijker. Geldwisselkantoor, een dienst van familiebedrijf Goudwisselkantoor, is met bijna zeventig locaties het grootste valutawisselkantoor van Nederland en vestigt zich nu ook in de Noordoostpolder.

Geldwisselkantoor wil het wisselen van buitenlandse valuta in Emmeloord uitgebreid toegankelijk maken. Eind 2016 verkreeg de organisatie de officiële wisselvergunning van De Nederlandsche Bank. Na een zorgvuldige voorbereiding zijn de wisselactiviteiten nu officieel gestart.

Met de komst van de euro zijn de mogelijkheden voor het wisselen van buitenlandse valuta sterk afgenomen. Veel banken en wisselinstellingen hebben hun wisselactiviteiten beëindigd of aanzienlijk teruggebracht. Geldwisselkantoor keert het tij door valuta wisselen weer lokaal mogelijk te maken.

Vanaf heden kunnen bijna alle soorten buitenlands geld ingewisseld worden bij Geldwisselkantoor Emmeloord. Mobiel kantoor Emmeloord is iedere dinsdag aanwezig op locatie Lange Nering 91.

Ook munten

Voor het wisselen van geld kan men altijd zonder afspraak terecht. Er worden niet alleen bankbiljetten gewisseld, ook buitenlandse munten kunnen ingeleverd worden. Zelfs veel munten en biljetten die geen wettig betaalmiddel meer zijn kunnen worden omgewisseld. Dat geldt ook voor oude Nederlandse bankbiljetten. Dit biedt de mogelijkheid om een potje ‘opgespaard geld’ in te wisselen. Vanaf eind dit jaar zijn bij Geldwisselkantoor ook de gangbare valuta zoals de Amerikaanse Dollar, Britse Pond en Zwitserse Frank bij Geldwisselkantoor uit voorraad verkrijgbaar.

Privacy

Geldwisselkantoor vindt de privacy en veiligheid van klanten belangrijk. Daarom wordt er geen geld gewisseld aan een loket, maar in een aparte en discrete ruimte. Wisseltransacties worden contant uitbetaald.

Nederlands familiebedrijf

Geldwisselkantoor is een onderdeel van Goudwisselkantoor, een Nederlands familiebedrijf met ruim dertig jaar ervaring in het wisselen van munten, bankbiljetten, edelmetalen, sieraden en meer (verzamel)objecten. Goudwisselkantoor maakt deel uit van De Ruiter Groep uit Klaaswaal, onder de rook van Rotterdam.