Turners Sport Vereent succesvol tijdens thuiswedstrijd

OLDEMARKT - Sport Vereent Oldemarkt heeft tijdens de onderlinge wedstrijd in Oldemarkt voor turnclubs uit de regio maar liefst 31 medailles behaald. Tijdens de toestelkampioenschappen voor Gelderland en Overijssel in Ede werden er nog eens twaalf medailles gewonnen.

De medailles werden behaald in verschillende niveaus en leeftijdsgroepen. Namens Sport Vereent organiseerden Gerieke Janssen-Gernaat en Moniek Wisman deze wedstrijd met behulp van een groot aantal vrijwilligers en het bestuur van Sport Vereent.

Voor de turnsters was het fijn om een thuiswedstrijd te kunnen turnen. In Oldemarkt kunnen vanaf nu ook meerdere grote wedstrijden worden georganiseerd door de realisatie van een tweede dames turnbrug in de sporthal, met dank aan de stichting Dalzicht. De onderlinge wedstrijd met 250 deelnemers was dan ook een mooie test om te kijken hoe de toestellen zo effectief mogelijk opgesteld kunnen worden voor een goed wedstrijdverloop.

Gedurende de dag waren er drie wedstrijden die allemaal werden afgesloten met een eigen prijsuitreiking. Sport Vereent deed tijdens deze wedstrijd mee met verschillende groepen. Zo kwamen de selectieturners in actie. Voor deze turnsters was het een mooie wedstrijd om nieuw geleerde elementen uit te testen in wedstrijdverband.

De verschillende Overijssels kampioenen van Sport Vereent kwamen ook in actie en zij hebben allemaal bewezen deze titel meer dan waard te zijn door opnieuw naar het goud te turnen. Voor het merendeel van de recreatie turnmeisjes van Sport Vereent was dit de allereerste wedstrijd. De recreatiegroep heeft zo een mooie wedstrijdervaring kunnen opdoen. Dit illustreerden de dames nog eens extra door zeven medailles in de recreatiecategorie te winnen.

Ook de herenturners van Sport Vereent waren actief tijdens de thuiswedstrijd. De herenturners van Sport Vereent turnden een vierkamp en behaalden het goud en zilver. De herenturngroep is nog maar één jaar echt gericht aan het trainen en heeft dit jaar al verschillende successen behaald in wedstrijdverband. De thuiswedstrijd met een gouden en zilveren medaille was dan ook een mooie afsluiting van het herenturnseizoen.

Het aankomende seizoen gaat het herenturnen in Oldemarkt zich nog verder ontwikkelen door een extra ervaren herentrainer in te gaan zetten. Door het team van trainers uit te breiden, krijgt het kleuter- en peuterturnen na de zomervakantie in Oldemarkt ook een nieuwe frisse start.

Toestelkampioenschappen

De turners van Sport Vereent hebben ook deelgenomen aan de toestelkampioenschappen van Overijssel en Gelderland in Ede. Iris Groen en Lisanne Miedema wisten beide op maar liefst drie toestellen een medaille binnen te halen. Silke Timmerman, Demi Koning en Anine Toeter, Cathi Herijgers, Tessa Kuin en Ismay La Faille wisten alle drie één medaille binnen te slepen.

Op 1 juli wordt het wedstrijdseizoen afgesloten met een onderlinge springwedstrijd voor teams in Nieuwleusen.