Gevarieerde expositie ‘Enjoy’ bij De Paardenstal

ESPEL - Werken van Roeland van Reem, Karin Welhuis en Babke Moelee zijn van 2 juli tot en met 9 september te zien bij Galerie de Paardenstal. De opening van de expositie, die de naam ‘Enjoy’ draagt, is zondag 2 juni van 13.30 tot 17.00 uur.

De kunstenaars zijn tijdens de opening aanwezig. Violiste Milaike van Otterloo zorgt voor de muzikale omlijsting.

Beeldend kunstenaar Roeland van Reem heeft het afgelopen jaar de muziek van Frederic Chopin, de Nocturnes, vertaald in zeegezichten. Verstilde of roerige schilderijen van de branding, met de maan of het laatste beetje zon boven de horizon.

Deze werken zijn geschilderd vanuit de verbeelding en het geheugen. Tijdens dit proces, waarbij hij werd begeleid door de pianomuziek van deze componist, was er voldoende ruimte voor interpretatie en kleurgebruik.

Tijdens deze expositie worden tevens andere zeegezichten, sfeervolle landschappen en kleurrijke bloemstillevens van Roeland van Reem getoond.

Karin Welhuis is sinds 2008 ze werkzaam als zelfstandig keramisch vormgever. De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar. Haar werk kenmerkt zich door stoere, monumentale vormen, het naturelle kleurgebruik en mathematische herhalingen.

Babke Moelee maakt haar beelden in was, die volgens de cire-perdu methode (verloren was methode) in brons worden gegoten. Ze is geïnspireerd door de mens, haar fantasie en de natuur. De mens, en vooral het ontwapenende van kinderen in hun meest onbewaakte momenten zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar.

Galerie de Paardenstal is te bezoeken van donderdag tot en met zaterdag en de eerste, derde en vijfde zondag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.galeriedepaardenstal.