Emmeloorder Ossama Azzouzi naar Deaflympics in Turkije

EMMELOORD - Karateteam Wadokan Jishin uit Emmeloord naar Olympische Summer Deaflympics

Emmeloord Karateschool Wadokan Jishin in Emmeloord leidt al jaren een volledig dove leerling op. Ossama Azzouzi (22), met zwarte band karate, heeft zich onlangs gekwalificeerd voor het Nederlandse Team van de KNDSB. Ossama komt uit op het onderdeel Karate (Kumite) tijdens de Internationale Deaflympics in Samsun Turkije van 21-27 juli.

De deaflympics zijn het hoogste podium voor dovensporters. Er dingen 110 landen en 4600 topsporters mee voor de gouden medailles. In tegenstelling tot de Olympische spelen en Paralympics, krijgt de dovensport nog weinig aandacht in de media of sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Des te meer is het Nederlandse team ambassadeur en rolmodel voor de algehele dovensport in Nederland.

Het Nederlandse team bestaat uit negen sporters (zwemmen, judo, karate, golf, atletiek en wielrennen). Op 7 juli is de ploegpresentatie bij Stichting Welzijn Doven te Rotterdam. Team Azzouzi bestaat uit Ossama, de eigenaar van de karateschool Sensei/ coach Ashwin Gowrising (zwarte band, 4e dan) en Ramona Brongers als sparringpartner (focus op warmdraaien en technieken).

Voor Ossama betekent deze selectie en deelname veel. Ossama: ,,Dit is mijn droom. Dit is een WK waar ik mijzelf kan bewijzen in karate als auditief gehandicapte sporter! Ik ben heel blij en dankbaar met deze kans." Coach en eigenaar Ashwin Gowrising traint zelf al 35 jaar en is positief gestemd voor de Deaflympics. ,,Ik train mijn leerlingen op weerbaarheid, technieken, zelfverdediging en meer. Ossama leid ik al van jongs af aan op.”

,,Het is prima en inspirerend om met doven te werken. Zelf ken ik geen gebarentaal, maar karate is een sport die makkelijk is te kopiëren. Wat de Sensei doet, doe je na. Ossama is sterk en we trainen vaak met Nederlandse Kampioenen. Hij maakt zeker kans op deze editie Deaflympics!”

Wethouder Wiemer Haagsma, portefeuillehouder van Sport in de Gemeente Noordoostpolder juicht de deelname van Ossama Azzouzi zeker toe. Met Azzouzi wordt zowel de Noordoostpolder als Nederland voor het eerst met Karate vertegenwoordigt. De Gemeente Noordoostpolder steunt het team dan ook deels met een bijdrage vanuit SportTalent/Topsport Flevoland. Haagsma: ,,Wij wensen Ossama en het team veel succes en hopen hem na de Summer Deaflympics natuurlijk te kunnen feliciteren.”

Voor de redactie: www.jishin.nl, www.kndsb.nl voor de dovensport en www.deaflympics2017.org Voor meer informatie M. 06-54308492 (Ashwin) of M. 06-15432508 (Ramona).