SBBK-NOP keert 30.000 euro uit

EMMELOORD - De Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder (SBBK-NOP) heeft in de eerste helft van 2017 bijna 30.000 euro toegekend aan organisaties die actief zijn op het gebied van zorg en welzijn.

Het Toon Hermanshuis kan 4000 euro ontvangen, conform de toezeggingen. Zorgboerderij Z!N en Melodica elk 2500 ten behoeve van respectievelijk een klim/klauterspeelbult en een mengpaneel. Leefbaar Espel krijgt 10.000 euro ondersteuning voor een aan te leggen speel- en moestuin. Kinderboerderij Emmeloord kan een bijdrage van 7.000 euro tegemoet zien voor een nieuw hekwerk. Kleinere bedragen zijn toegezegd aan het Filmhuis Emmeloord en het Alzheimer Café. Het Filmhuis krijgt als bijdrage voor het eerste lustrumfeest 500 euro. Het Alzheimer Trefpunt Emmeloord ontvangt 860 euro om een bijzondere spreker uit te kunnen nodigen op of omstreeks Wereld Alzheimerdag in het najaar.

Het bestuur van SBBK-NOP komt 17 juli weer bij elkaar. Aanvragen voor deze vergadering kunnen ingediend worden tot 10 juli. Kijk op de website www.sbbk-nop.nl voor het aanvraagformulier en de criteria waaraan een aanvraag moet voldoen.