Voortaan snel gamen in buitengebied

ENS - De woning van jeugdburgemeester Jens van Leeuwen in Ens is woensdag als eerste aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk in het buitengebied van Noordoostpolder.

Alle reden voor de jeugdburgemeester om samen met wethouder Hans Wijnants de taart aan te snijden. ‘Noordoostpolder is straks de grootste gemeente van Nederland met overal toegang tot snel internet. Zelfs in het buitengebied en op de bedrijfsterreinen en dat is een mooie aanvulling op het woon- en werkklimaat in deze gemeente’, sprak de wethouder. Jeugdburgemeester Jens, die in september zijn functie weer overdraagt aan een nieuwe, had snel internet hoog op zijn verlanglijstje staan. Nu het zover is kan hij niet wachten om de games te spelen, waarvoor het internet eerst te traag was.

Met een ‘speedtest’ om de enorme toename van de internetsnelheid te meten, is de eerste aansluiting in Ens officieel geactiveerd. Ens is het eerste gebied dat wordt aangesloten. Komende maanden zijn ook de andere inwoners en ondernemers die zich hebben aangemeld aan de beurt. FiberFlevo legt momenteel het glasvezelnetwerk waarop 3200 woningen en bedrijven aangesloten worden. Om het complete netwerk te bouwen wordt er meer dan 500 kilometer geul gegraven.

Solcon, sinds 2008 één van de eerste providers actief met glasvezel in Nederland, verzorgt het daadwerkelijke internet-signaal. Beide bedrijven zien het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om juist ook buitengebied aan te sluiten op snel en betrouwbaar internet. Peter van der Vlies, algemeen directeur van Solcon: ‘Het bewijs dat er behoefte is aan glasvezel in de buitengebieden wordt met dit prachtige resultaat in de Noordoostpolder bewezen.’