Drukke Open Dag Permacultuur Tuin Vollenhove

VOLLENHOVE - Voor het gevarieerde en vooral geïnteresseerde publiek was er voor elk wat wils tijdens de Open Dag zaterdag op de tuin van Stichting Transition Town Vollenhove.

Mensen die nog niet eerder een bezoek hadden gebracht aan de tuin waren aangenaam verrast en zeker van plan nog weer eens te komen. Een speciale uitdaging voor de jeugd was het unieke speurtocht boekje met specifieke vragen over deze tuin. ‘Ik heb heel veel lol gehad om dit boekje te maken” zegt Ilja Oosterhof. “Er zijn nog boekjes over, dus als er kinderen zijn die de speurtocht alsnog graag willen doen, neem gerust contact op om wat af te spreken.’

Tineke Filarski hield al wandelend door de tuin een interactieve kruidenlezing en gaandeweg kregen mensen veel te weten over het principe permacultuur, waarbij een gezonde bodem de basis is voor alles wat leeft. ’s Middags was er een lezing over de bijencultuur die eveneens met veel interesse werd gevolgd. Ook de workshops kruidenzout en kruidenolie maken vielen bij zowel jong als oud in de smaak. Tussendoor konden de kinderen hun hart ophalen bij de vuurschaal waar ze onder toezicht van Titia Boomer zelf broodjes mochten bakken. Bij de demonstratie mandjes vlechten had Jolanda Raspe haar handen vol om jong en oud te helpen deze techniek onder de knie te krijgen.

Wie deze dag niet in de gelegenheid is geweest, vanwege allerlei activiteiten op hetzelfde moment, kan alsnog contact opnemen om wat af te spreken voor een bezoek. “Dit is iets dat we vaker zouden moeten doen”, was de unanieme mening van zowel het team als de bezoekers.

De Permacultuur Tuin bij het Volkstuinencomplex aan de Flevoweg Vollenhove is op dinsdag en vrijdag van 09.30 tot 11.30 uur open voor verkoop of vrijblijvend bezoek.