‘De Polderbox’ maakt forse winst

EMMELOORD - Studentenonderneming ‘de Polderbox’ van ROC Friese Poort heeft het project ‘Jong Ondernemen’ succesvol afgesloten. De studentenonderneming gaat de boeken in met het hoogste rendement ooit, van maar liefst 40 procent winst over het geïnvesteerd vermogen.

‘de Polderbox’ verkocht samengestelde boxen, gevuld met streekproducten uit de polder. Tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering deelden de studenten alle successen en tegenslagen met hun investeerders. De studenten reageren erg enthousiast over afgelopen jaar. Remco Woudstra (verkoopmanager) zegt: “Het is een leerzaam jaar voor ons geweest.” De studenten zijn tevreden over het behaalde resultaat en over de samenwerking binnen de groep. Michel Maas (inkoopmanager) vertelt: “Het is een heel leuk project geweest en ik heb veel geleerd, vooral over hoe je het beste communiceert met je medewerkers en hoe je probleemoplossend kunt werken”.

In het project doorlopen eindejaarsstudenten van de afdeling Handel van ROC Friese Poort alle facetten van ondernemerschap. Op deze manier mogen ze fouten maken, in een veilige omgeving. Aan het einde van het schooljaar wordt de studentenonderneming weer opgeheven.