Tonego treurt na degradatie uit 2e klasse

Luttelgeest - Dat vreugde en verdriet dicht bij elkaar kunnen liggen, werd zaterdagmiddag wel bewezen in Luttelgeest. Tonego slaagde er niet in zich te handhaven in de tweede klasse. ONT bleek in een tweeluik te sterk en promoveert naar de tweede klasse.

Het heenduel van de finale van de nacompetitie in Opeinde eindigde in een hoopvol 1-1 gelijkspel en trainer Steven van Mourik was dan ook vrij hoopvol op een goed resultaat. Het mocht echter niet zo zijn. Tonego wist de kansen niet te benutten.

Kansen

De Luttelgeesters zetten volop druk op de helft van ONT en in de tweede helft had er zeker een doelpunt in gezeten. Maar het lukte de hele wedstrijd niet niet in de afronding, waarop ONT er wel raad mee wist. Vanuit de tegenaanval sloegen de Friezen genadeloos hard toe en via Dion Smits (37e minuut) en Taeke van der Hoek (65e minuut). Daarmee komt er een einde aan het avontuur van Tonego in de tweede klasse. Na een seizoen, waarin de start niet al te best was, kende Tonego juist een sterke tweede helft. Rechtstreekse degradatie werd voorkomen en in de play-offs verliep het eigenlijk voorspoedig. Maar uiteindelijk mocht het niet zo zijn.