Mailart maken voor vluchtelingenkinderen

EMMELOORD - Kinderen kunnen op de woensdagen in juni in de bibliotheek in Emmeloord mailart maken voor vluchtelingenkinderen.

De Vrolijkheid, een stichting die kunstzinnige en creatieve activiteiten verzorgt voor en met de kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra, organiseert de middagen. Om de vluchtelingenkinderen welkom te heten, is door De Vrolijkheid het project Mailart bedacht. Kunstenares Renske Leeuw heeft samen met de coördinatoren van deze stichting een postbus ontworpen, waarin kaarten kunnen worden gedeponeerd gericht aan de jonge bewoners van het AZC.

De postbus staat op de vier woensdagen in juni in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Bezoekers van de bibliotheek wordt gevraagd om middels beelden in plaats van tekst een kaart te maken, waaruit blijkt dat de kinderen welkom zijn in ons land. De kaarten worden in de bus gedeponeerd en op het OORD-festival op 1 juli worden alle kaarten tentoongesteld. Kinderen die mee willen doen, zijn van harte welkom op de woensdagen in juni. Voor materiaal wordt gezorgd, inspiratie moet je zelf meenemen!