Brenda Nijboer start hondenmassage

EMMELOORD - a jaren zorg gegeven te hebben aan jongeren en kinderen kiest Brenda nu voor de zorg van honden. Ze is inmiddels gediplomeerd allround hondenmasseur en hoopt eind volgend jaar ook de diploma’s voor de opleiding gedragstherapie voor honden binnen te hebben.

Kynu @work ondersteunt honden met fysieke klachten en gedragsproblemen. Ook sporthonden en showhonden hebben erg veel baat bij een massage omdat dit blessures kan behandelen en voorkomen of bijvoorbeeld het gangwerk kan verbeteren tijdens een show. Net als mensen hebben honden ook regelmatig klachten waarbij een massage de oplossing kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan de oudere hond die moeite heeft met bewegen en opstaan of aan een hond die net geopereerd is en aan het revalideren is.

Naast de fysieke klachten zijn er ook nog klachten met een psychische achtergrond, zoals stress. Dit kan zich uiten in onder andere een angstige, onrustige of onzekere hond maar het kan ook een oorzaak zijn van veel ergere gedragsproblemen. Hierbij kan massage, eventueel naast een behandeling van een gedragstherapeut, veel voordeel opleveren.

Brenda komt in eerste instantie aan huis om de hond in zijn thuissituatie te behandelen. Een eigen praktijkruimte wordt waarschijnlijk in een later stadium gerealiseerd. www.kynu.nl