Blij-met-de-Bijbeltent week in Tollebeek

TOLLEBEEK - Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) doet op haar zomertoer Tollebeek aan. Van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 juni staat de circusachtige Blij-met-de-Bijbeltent op de hoek van de Urkerweg en Torenvalk.

Het thema van de toer is ‘Blij met de Bijbel’. Zowel overdag als ‘s avonds om 20:00 uur zijn er programma’s voor verschillende doelgroepen, waarin volgens de organisatoren geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal staan in gesproken en gezongen woord.

De week start zaterdagavond (20:00 uur) met een avond voor buitenlanders, waar de van oorsprong Irakese evangelist Razzak Avakhti spreekt. Dinsdag om 10:00 uur leidt Christina Raaymakers een vrouwenochtend en de woensdagmiddag is kindermiddag, met bingo (14:30-16:00 uur).

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf driemaal spreekt (zondag, woensdag en vrijdag). Andere sprekers zijn: Rick Boellaard (maandag), Bert Rietberg (dinsdag) en Pieter Romkes (donderdag). Muzikale medewerking verleent: koor Hosanna uit Urk (zondag), zang- en muziekgroep Gideon (maandag), Albert & Minke en Geertje (dinsdag), Collage Gospelband (woensdag), countrygospelgroep In ’t Veld Family (donderdag) en Joke Buys met band (vrijdag).

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel, zegt Ab Klein Haneveld. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.”

Het is de dertiende zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er toen na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.

Meer informatie: www.bijbelstudie.nl