TTH onderzoekt tweede bed bijna thuis huis

EMMELOORD - Stichting Terminale Thuishulp Noordoostpolder - Urk (TTH) onderzoekt de mogelijkheden voor een tweede bed in het Bijna Thuis Huis.

Het afgelopen jaar werd bijna 4000 uur gewaakt, meldt de organisatie in haar jaarverslag. De TTH verwacht dat dit aantal uren in de toekomst zal toenemen. Het bestuur van de TTH onderzoekt daarom ook de mogelijkheden van een tweede bed in het Bijna Thuis Huis. Uit demografische ontwikkelingen blijkt dat in de Noordoostpolder en Urk het aantal ouderen de komende vijf jaar sterk zal toenemen en het aantal mantelzorgers juist zal afnemen. Op basis hiervan denkt de TTH dat er behoefte is aan een tweede bed. Het waken wordt volledig gedaan door vrijwilligers dag en nacht.

Verder meldt het TTH dat de subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met 5 procent verlaagd is. Of deze daling ook dit jaar doorzet is niet bekend. De subsidie van de gemeente Urk is gelijk gebleven en die van de gemeente Noordoostpolder wordt afgebouwd. De donaties van instellingen en particulieren bleven gelijk, waarvoor de organisatie erg dankbaar is. ‘Zo kunnen wij ons werk blijven doen.’ De TTH begeleidt mensen in hun laatste levensfase, thuis en in het Bijna Thuis Huis.