Mantelzorgerkenning

EMMELOORD - en voorwaarde voor de erkenning is dat de organisatie het thema werk en mantelzorg bespreekbaar maakt en medewerkers wijst op de wettelijke verlofregelingen en flexibele werkoplossingen en maatwerk biedt. Een organisatie maakt dan de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk voor de werknemer. Denk bijvoorbeeld aan flexibele werktijden, zorgtaken regelen onder werktijd en de mogelijkheid krijgen om het werk onverwachts te onderbreken. Met de Erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' erkent stichting Werk & Mantelzorg dat Stichting Carrefour goed bezig is met het thema werk en mantelzorg. De Erkenning is geen certificaat of keurmerk, maar een blijk van waardering en bevestiging dat er aandacht is voor het onderwerp.

Om in aanmerking te komen voor de erkenning is de procedure dat de organisatie zelf een aanvraag indient. Stichting Werk & Mantelzorg beoordeelt de activiteiten en aanpak en kan om ondersteunend (bewijs)materiaal vragen. Wanneer de erkenning is afgegeven, blijft de organisatie zelf verantwoordelijk dat deze een mantelzorgvriendelijke organisatie is én blijft.

Bedrijven en werknemers die meer willen weten over werk en mantelzorg kunnen zich laten informeren bij Ines van der Vegt van Carrefour (ines.van.der.vegt@carrefour.nu).