Geke`s Tiental maakt CD met het Leger des Heils

URK - Zangeres en dirigent Geke van der Sloot gaat samen met Zangschool Geke`s Tiental een opname maken met het korps van het Leger des Heils in Leeuwarden.

De Boer Audio heeft maandag het korps opgenomen bij het Leger des heilsgebouw in Leeuwarden. Geke: ‘We maken een CD met liederen ter troost en bemoediging. Liederen die veel worden gezongen bij bijvoorbeeld begrafenissen.’ Naast het korps werken mee; Rienk Bakker op vleugel en Benny Ludemann op gitaar en Hans van Hemert schreef het lied : ‘Tot ons groot verdriet’. Het is de bedoeling dat de nieuwe CD in november verschijnt en het wordt dan de vijftiende CD van Geke`s Tiental.

Vorig jaar werkte Geke met haar zangschool samen met vluchtelingen en werd de CD ‘Geke zingt met vluchtelingen’ gelanceerd. Dit creëerde een platform voor artiesten onder de vluchtelingen. Al snel ontstond de vraag om dit uit te breiden naar de doelgroep van daklozen. Met Ine Voorham, voormalig directeur van het Leger des Heils, in het Comité van Aanbeveling van Geke`s Tiental, ging het balletje aan het rollen. Kenmerkend voor Geke van der Sloot is dat zij steeds verbindingen probeert te leggen met groepen aan de rand van de samenleving.