Nacompetitie: Flevo Boys moet vrezen, Tonego en Tollebeek winnen

Emmeloord - Flevo Boys heeft in de finale van de nacompetitie een 2-0 nederlaag geleden tegen eersteklasser Zuidvogels uit Huizen. Zaterdag volgt de allesbeslissende return in Emmeloord. Lijfsbehoud staat op het spel.

Halverwege de tweede helft sloeg de thuisploeg voor de eerste keer toe, een klein kwartier voor tijd werd het 2-0. Jermain Heldoorn en Jaap Jong waren trefzeker. Flevo Boys moet zaterdag met drie doelpunten verschil winnen om zich te handhaven in de hoofdklasse.

Tonego haalt uit

Tonego is hard op weg om zich te handhaven in de 2e klasse. WTOC werd met liefst 1-5 verslagen. Handhaving is dus reëel. Maandagavond (morgenavond) volgt de return in Luttelgeest. In eigen huis wist Joep Henselmans zijn ploeg in het zadel te helpen. Binnen 25 minuten scoorde hij er drie. Daarna was het gauw gedaan met WTOC.

Tollebeek wint riant

Tollebeek is er bijna. Tegen Noordbergum werd zaterdag flink uitgehaald: 4-0. Jordy Schouten opende na een minuut spelen de score. Via Martin Apperlo en Chris van Otterlo werd het al voor rust 3-0. Schouten maakte er na een uur spelen 4-0 van. De return voor een plaats in de vierde klasse wordt op 3 juni gespeeld.