Koor van 1500 zangers maakt cd op Urk

URK - Liefst 1500 zangers zingen zaterdag samen in de Ichthuskerk op Urk. Van het concert wordt een cd opgenomen, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat op de Filipijnen.

Het idee van het megakoor is ontstaan naar aanleiding van een cd van de Katwijkse mannenzang. Een kerk helemaal gevuld met mannen die liederen zingen tot Gods eer. Dat wilde Jacob Hoekstra ook wel eens een keer beleven. In een gesprek met een lid van RegioOndernemers Urk van Woord en Daad vielen de laatste puzzelstukjes op zijn plaats.

Jaap Kramer bespeelt zaterdag het orgel met Auke Kapitein als registrant. Zij kennen het orgel in de Ichthuskerk op Urk door en door. Bert Noteboom is de muzikaal leider van de avond. Bert heeft veel ervaring op dit gebied onder andere omdat hij ook de dirigent is van de Katwijkse mannenzang.

Iedere man mag meezingen in het eenmalige mannenkoor. De avond begint om 19.00 uur, de kerk gaat 18.30 uur open. De liederen die gezongen worden, staan op facebookpagina: https://www.facebook.com/1500Urkermannenzingen.