Zang op Hemelvaart in sporthal op Urk

URK - Op Urk vindt Hemelvaartsdag het traditionele Zang op Hemelvaart, een groot koorconcert in Sporthal de Vlechttuinen op Urk. Het concert begint om 19.00 uur.

Zang op Hemelvaart wordt voor de 48e keer gehouden. Het idee voor dit koorconcert is ontstaan toen in 1968 op Urk het 1000-jarig bestaan van het voormalige Zuiderzee-eiland werd gevierd. De Urker koren boden toen de bevolking een concert aan in de oude visafslag op de haven. In 1998 werd het concert verplaatst naar de nieuwe visafslag en sinds 2014 is het in de sporthal.

Vanuit het gehele land komen ieder jaar rond 3000 mensen naar Urk om dit evenement mee te maken. Dit jaar is er medewerking van zeven koren uit Urk, te weten: Het Urker mannenkoor ‘Hallelujah’, Chr. Urker visserskoor ‘Crescendo’, Mannenkoor ‘Urker Zangers’, Chr. Jong Mannenkoor ‘Soli deo Gloria’, Chr. Gemengd Koor ‘Excelsior’, Jong Gemengd Koor ‘Immanuel’ en Kinderkoor ‘Klein maar dapper’

Naast de koren is ook de Chr. Brassband Valerius van de partij. Zij begeleiden onder meer samenzang. Er is ook samenzang met orgelbegeleiding. Het concert is live op Omroep Flevoland.