Roofvogelshow op jarige kinderboerderij

EMMELOORD - Kinderboerderij Emmelerbos in Emmeloord viert woensdag 24 mei haar 15-jarig bestaan met onder meer een roofvogelshow.

Vanaf 2002 hebben talloze kinderen en hun ouders hier heel veel plezier beleefd. In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Zo is het hoofdgebouw ingrijpend verbouwd, met een nieuwe werkruimte en een betere toiletaccomodatie. De geiten en de schapen, die tot voor kort hun stal hadden in het hoofdgebouw, zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe onderkomen in de hooikap. Onlangs werd een prachtige nieuwe fontein in gebruik genomen in de uitgebaggerde vijver, en binnenkort zal een gedeelte van het terras worden voorzien van een overkapping en worden de omheiningen van de weides vernieuwd.

Het feest voor kinderen, ouders, grootouders en natuurlijk voor de voor de kinderboerderij zo belangrijke donateurs is van 13:30 tot 15:30 uur. Er zijn deze middag tal van activiteiten, zoals schaapscheren, kinderen kunnen zelf hun eigen schaapje knutselen, en ballonschaapjes (ballonnen met scheerschuim) scheren. Daarnaast is er een roofvogelshow, een huifkarrit en zijn er gratis poffertjes. Bij het naar huis gaan krijgen de kinderen nog een leuke attentie mee.

De toegang is zoals gebruikelijk gratis, en deze keer is ook deelname aan de activiteiten kostenloos.