Ideale drenkeling versus de dode

Emmeloord - Urk OP ROC Friese Poort aan de Lange Riet 2 op Urk is vrijdag 19 mei om 20.00 uur de voorstelling ‘Ideale drenkeling versus de dode’ te zien.

Op een zonnige septemberdag in 2009 is fysiotherapeut en acteur Jelle Buning op Terschelling. Hij neemt hij een verfrissende duik in zee. Vijf kwartier later pikt het KNRM hem uit het woeste water. Uitgeput en met een kritieke lichaamstemperatuur van tweeëndertig graden. Zeven jaar later maakte hij er een voorstelling van.

De voorstelling beschrijft onder andere wat er in de vijf kwartier dat Jelle tegen de golven vocht gebeurt. Hoe het besef groeit dat hij die dag gered moest worden, of dat hij het niet zou redden. Jelle vertelt het verhaal aan de hand van een aantal belangrijke personages: zijn vader die zweminstructeur was, zijn thuisblijvende zoontje die het onheil aanvoelt, de onbekende vrouw die op diezelfde dag door de KNRM levenloos uit het water werd gehaald, de strandjutter die door Jelle’s medezwemmers werd gealarmeerd, en het parallelle verhaal van Odysseus die terugverlangt naar zijn Ithaca, zijn thuis Zuidhorn.

Aanmelden kan via Pieter Leen Bos (plbos@rocfriesepoort.nl) of telefoonnummer (06-128 70011).