Zomerondernemer in Flevoland start in juli

EMMELOORD - Deze zomer vindt het project ZomerOndernemer voor de achtste keer plaats in regio Flevoland.

Dit project helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Onder professionele begeleiding leren de deelnemers de beginselen van het ondernemerschap kennen en zij gaan vervolgens zes weken aan de slag met hun eigen bedrijf. Deelname is gratis en het project is nog op zoek naar nieuwe deelnemers.

Op 24 juli start het project ZomerOndernemer. De deelnemers leren hoe zij kunnen netwerken, boekhouden en bovenal ook geld verdienen dankzij ondernemerschap. Daarnaast zijn zij wekelijks te gast bij ondernemers uit de regio die hun kennis overdragen. Deelnemers kunnen gratis meedoen en zij zijn vrij om na afloop van het project zelf te bepalen of zij verdergaan met hun bedrijf. Uit voorgaande jaren blijkt dat ongeveer een derde van de deelnemers zich na het project inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Aanmelden voor het project kan via http://www.zomerondernemer.nl.

Het project ZomerOndernemer wordt uitgevoerd door de stichting The New Entrepreneur. In 2015 won het project de Nederlandse en Europese finale van de European Enterprise Promotion Awards in de categorie ‘ondernemerschapsbevordering’.