Nieuwe expositie Kunst & Kleur

Emmeloord - Kalenberg Galerie Kunst & Kleur Kalenberg opent dit weekeinde de expositie 2017. Op beide dagen is de expo open van 11.00 tot 17.00 uur.

In het hartje van de Weerribben aan de Kalenbergergracht exposeren deze zomer maar liefst acht kunstenaars hun werk in de binnen- en buitenruimten van Kunst & Kleur. Eveline van der Pas, internationaal werkend kunstenares fiber art, maakt speciaal werken voor in de fraaie kas van de galerie. Transparante doeken/panelen die in deze ruimte prachtig tot hun recht komen. Bernadette Brefeld exposeert haar unieke collages waarin zij papier en olieverf combineert en die zijn geïnspireerd door beelden uit de 50 en 60er jaren.

Joke Ket laat, in haar eigenzinnige stijl sfeervolle Waddenschilderijen zien. Marijke in de Bosch exposeert een prachtige collectie keramische figuren die vooral het plezier in het leven verbeelden. Karen Gillis toont haar kleurrijke sieraden van kunststof. Leo Gerritsen ontwerpt vogelhuizen van cortenstaal, stijlvol en met recht architectonische hoogstandjes. Nina Veluwenkamp en Sacha Brienesse werkten samen aan een intrigerende collectie hangende objecten van keramiek en glas. Cees Bouman ten slotte exposeert een serie schilderijen met mens en natuur als inspiratiebronnen. Naast deze exposanten is er ook werk te zien van anderen zoals sieraden, glaskunst en gebruikskeramiek.

Galerie Kunst & Kleur, Kalenberg Noord 5, 8377HA Kalenberg

Open : 4 mei tot 17 september, woensdag t/m zondag van 11- 17u. Overige dagen op afspraak. De galerie is per fiets, per boot en lopend (800m) te bereiken. (In Kalenberg over de brug naar rechts, richting Ossenzijl)

Op de foto “Sofie” keramisch object van Marijke in den Bosch Eigen foto