Expositie ‘Oog in Oog’ op Schokland

Emmeloord - Schokland In Museum Schokland is tot 3 september de expositie ‘Oog in Oog’ te zien.

Deze expositie toont een indrukwekkende verzameling van levensechte dieren uit de prehistorie als een holenbeer, sabeltandkat of wolharige neushoorn. Een aantal van deze dieren heeft ook geleefd op Schokland. Tijdens de expositie zijn er diverse workshops en lezingen voor zowel jong als oud.

‘Oog in Oog’ neemt de bezoeker mee terug in de tijd. Opeens kijkt zij recht in de ogen van een grote holenbeer, wolharige neushoorn of sabeltandkat. Ook de prehistorische bosolifant en zijn neefje van slechts 1 meter hoog, zijn present, net als vele andere bijzondere dieren. Al deze ‘juweeltjes’ zijn het werk van paleokunstenaar Remie Bakker.

De Rotterdammer is zowel beeldhouwer als getalenteerd illustrator en wordt al jarenlang internationaal gewaardeerd vanwege de bijzonder realistische reconstructies van prehistorische dieren. Naast de tot in detail uitgewerkte modellen zijn er ook bijzondere tekeningen, illustraties en foto’s van de kunstenaar te bewonderen. Zij geven een realistisch beeld van uitgestorven diersoorten en de lang vervlogen landschappen waarin ze leefden.

Directe aanleiding voor de expositie ‘Oog in Oog’ is de nationale P. van der Lijn onderscheiding voor Nederlandse (amateur) geologie.

Remie Bakker ontving deze onderscheiding 22 april uit handen van burgemeester Aucke van der Werff vanwege zijn grote bijdrage aan de wetenschap en populariseren van de geologie voor een groot publiek.