Broodjesfiets voor PhilaTalma Emmeloord

EMMELOORD - Het team van PhilaTalma, onderdeel van Philadelphiazorg, heeft dankzij de Beursvloer in Emmeloord sinds donderdag een broodjesfiets.

Het team kreeg de fiets bij de winkel van Univé Emmeloord aangeboden door Frans Lambregtse, die de fietssleutels overhandigde aan Heidi Seine. Lambregtse: Tijdens de beursvloer op 6 februari in het Voorhuys kwam ik met Heidi in gesprek.Zij gaf aan op zoek te zijn naar een fiets waarmee ze brood kunnen bezorgen naar mensen die zelf niet meer hun brood kunnen klaarmaken. Omdat wij als Univé het belangrijk vinden om maatschappelijk betrokken te ondernemen heb ik besloten om PhilaTalma hierin te helpen. Het is mooi om te zien dat een team met vooral jonge mensen zich inzet om op verschillende manieren de hulpbehoevende mensen te ondersteunen. In dit geval gaat het om het rondbrengen van belegde broodjes. Dat dit ‘lekker gezond’ per fiets gaat, vind ik een mooie bijkomstigheid.

Samen met Eric van der Wekken (Bike Totaal Nijensteen) is er een degelijke fiets uitgezocht waar elk teamlid op kan fietsen. De fiets is herkenbaar gemaakt door het krat voorop met de logo’s van Univé en PhilaTalma te bedrukken.

Heidi: doordat we nu een ‘gezamenlijke’ fiets hebben, kunnen ook de teamleden zonder eigen fiets de broodjes bezorgen. Dit zorgt ervoor dat er nog meer verscheidenheid is in de werkzaamheden die wij aanbieden bij Philatalma. Naast het bezorgen van broodjes doen we nog veel meer in en rond de Talmahof zoals de bediening in het restaurant en recreatief bezig zijn met de bewoners.