Routinier Stefan Heddes (47) schiet SVM te hulp

Marknesse - ‘Ik hoop dat dit mijn laatste wedstrijd in het eerste is geweest. Ik voel mijn liezen, mijn heupen, mijn hamstrings’, zei Stefan Heddes, 47 jaar, en doelman van SVM.

Heddes, die acht jaar geleden stopte als keeper van het eerste van SVM, werd noodgedwongen van stal (het vijfde) gehaald, omdat de derdeklasser kampt met een keepersprobleem. Eerste doelman Sander Heerink heeft een schouderblessure opgelopen, de keeper van het tweede is vaak weg, de keeper van het derde is een veldspeler en wat er  met de keeper van het vierde is, is onbekend. In ieder geval: Stefan Heddes moest weer opdraven.

Geen excuus

Eerst tegen Oudehaske en zaterdag tegen Heeg. ‘Het is natuurlijk niet goed dat ik op doel sta in het eerste van SVM. Ik heb er eigenlijk geen behoefte meer aan, maar ik wil de vereniging helpen. Het gaat allemaal veel sneller dan in het vijfde, dat ben ik niet meer gewend.’ Heddes besefte dat hij fout zat bij de tweede goal van Heeg. ‘Die bal moet ik hebben, klaar. Ik heb een hekel aan kunstgras. Ik gleed weg, maar dat is geen excuus.’ Heddes heeft goede hoop dat het SVM lukt in ieder geval een plek in de nacompetitie te verkrijgen. De laatste drie wedstrijden leverden de Marknessenaren zeven punten op. De concurrentie verspeelde punten. NOK speelde gelijk tegen SDS (0-0) en concurrent Waterpoort Boys verloor met 2-1 van Willemsoord. SVM sprong hierdoor over Waterpoort Boys heen en heeft met nog drie wedstrijden voor de boeg zelfs Bant en SDS in het vizier. Alles is nog mogelijk. Harry de Ridder