Werkzoekenden café in bibliotheek Emmeloord

EMMELOORD - In Emmeloord is donderdag 20 april het eerste Werkzoekenden Café (WZC) Noordoostpolder in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Het café is van 10.00 tot 11.30 uur.

“Werkzoekenden digivaardig?” is het thema van de eerste bijeenkomst. Op een interactieve manier gaat de werkzoekende ontdekken welke online mogelijkheden kunnen helpen bij het vinden van werk. Al eens gedacht aan het aanmaken van een Lindkedin account of het gebruik van Twitter? Het Werkzoekenden Café NOP is ontstaan uit het In Between Café Noordoostpolder; een initiatief van en voor mensen uit de Noordoostpolder die op zoek zijn naar werk. De goede ervaringen van het In Between Café zijn gekoppeld aan samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek om zo een zelfstandig draaiend Café te vormen. In de open bijeenkomsten bepalen bezoekers zelf - volgens een eenvoudig stappenplan - het thema van de volgende keer.

De bijeenkomsten zijn gericht op het vergroten van kennis en persoonlijke vaardigheden, die kunnen helpen bij het vinden van werk of opdrachten. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen, elkaar te inspireren en te netwerken.

Elke derde donderdag van de maand is het café te bezoeken in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Iedereen is welkom tussen 10.00-11.30 en de toegang is gratis. Koffie, thee of fris zijn voor eigen rekening.

In de bibliotheek staan vele boeken die bijdragen aan digitale vaardigheden en daarnaast wordt om de 14 dagen het digicafé hier gehouden.