ROC Fries Poort schenkt € 11.048 aan Stichting Leergeld

EMMELOORD - Friese Poort heeft 11.048 euro geschonken aan de Stichting Leergeld Noordoostpolder.

Ton Beurmanjer, voorzitter van Stichting Leergeld, ontving donderdag de uit handen van Durk Bijma, vestigingsdirecteur van ROC Friese Poort. Dit bedrag is tot stand gekomen door verkoop van afgeschreven computers van de school. ‘Wij vinden het als school belangrijk dat alle studenten aan binnen en buitenschoolse activiteiten mee kunnen doen en daarom ondersteunen we de Stichting Leergeld graag’, aldus Durk Bijma.

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Beurmanjer is voorzitter van de Stichting Leergeld namens de Lions club. ‘Ik draag de stichting een warm hart toe omdat kinderen niet de dupe mogen worden van de financiële situatie van hun ouders. Wij betalen voor de kinderen die het nodig hebben bijvoorbeeld het abonnement van de sportvereniging of de bijdrage van een schoolkamp. Het is mooi om te zien dat organisaties in de Noordoostpolder zich gezamenlijk verantwoordelijk voelen en financiële ondersteuning bieden waar nodig.’