Bieb Geschiedenisquiz NOP 75 jaar droog

EMMELOORD - FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder houdt op donderdag 18 mei een Bieb Geschiedenisquiz Noordoostpolder in het kader van het 75-jarig bestaan van de Noordoostpolder.

Kunt u ook genieten van de geschiedenis van de Noordoostpolder, kent u elke boerderij en weet u precies wanneer de polder droog viel? Hebt u daarnaast nog heel veel andere weetjes en feiten over de polder paraat? Doe dan mee met de Bieb Geschiedenisquiz Noordoostpolder 75 jaar Droog.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Noordoostpolder droog viel. In die 75 jaar gebeurde er van alles: de eerste dokter vestigde zich, de eerste supermarkten verschenen, kerken en scholen werden gebouwd. In 75 jaar groeide de polder van een ideaal op de tekentafel tot een verzameling levendige dorpen met de poldertoren in Emmeloord als middelpunt. De polder is ondertussen een enorme hoeveelheid sportverenigingen, kerken, dorpsraden en de meest uiteenlopende clubs rijker.

Deze 75 jaar komen op allerlei manieren aan de orde tijdens de Bieb Geschiedenisquiz.

De quiz is in de bibliotheek in Emmeloord en begint om 19.30 uur. De quiz is tot stand gekomen in samenwerking met Canon De Noordoostpolder.

Opgave gaat per team bestaand uit 4 leden. De quiz wordt als team gespeeld dus er is alle ruimte voor onderling overleg. Er mogen echter geen hulpmiddelen worden gebruikt. De vragen kunnen meerkeuzevragen zijn, maar ook open vragen, en bestrijken allerlei categorieën. De winnaars gaan naar huis met een schitterend Noordoostpolder-prijzenpakket. Deelname aan de Bieb Geschiedenisquiz is gratis: opgeven is meedoen. Opgave (vóór 1 mei a.s.) is mogelijk via de website www.flevomeerbibliotheek.nl.