Tafeltennissers Emmeloord verliezen van Kampenion

Emmeloord - Het eerste team van TTV Emmeloord heeft in de Hoofdklasse A het duel met Kampenion 2 uit Kampen met 2-8 verloren.

In de eigen Emmeloorder thuishal was de thuisclub niet goed op dreef. Kopman Hans Vlig kwam moeilijk in zijn ritme en omdat Emmeloord toch al was gedegradeerd had Johan Vogelzang een experiment bedacht wat wel grappig was maar geen punten opleverde.

Bijna

Steven Pieter IJkema deed het keurig, met een enkelspeloverwinning tegen Wim Tillema, hij sloeg zijn opponent in drie games van tafel. Tegen oud-Emmeloorder Robin Lieftink en tegen Jordy ten Have kwam de Bolswarder - mede door het niveau van de opponenten - kwam de youngster van het team niet goed in zijn spel. Samen met Johan Vogelzang greep Steven nog bijna de zege in het dubbelspel. Beide Friezen stonden met 2-1 in games voor en met 5-0 in de vierde game, maar door te gehaast spel om de zege binnen te halen in combinatie met de Kampenion-spelers die een tandje bijzetten werd die vierde game verloren en ging game 5 nipt met 11-8 naar Kampen. Johan Vogelzang zijn experiment met een nieuw aanvallend frame (Pistol Grip, de klapschaats onder de tafeltennisbatjes) pakte nog niet goed uit, al had hij zijn eerste wedstrijd kansen op de zege tegen Jordy ten Have. Na vier spannende games moest hij toch zijn opponent feliciteren. In de andere twee duels kwam naar voren dat drie trainingen met een nieuw batje toch te weinig zijn om op hoofdklasseniveau goed mee te draaien, dan moeten er eerst wat meer trainingsuren in, ondanks dat het batje wel degelijk meer mogelijkheden biedt dan het huidige materiaal. Kopman Hans Vlig kwam zaterdag moeizaam op gang, verloor in vijf games van Wim Tillema, liet het dubbelspel aan zich voorbijgaan en in een marathonduel met Robin Lieftink moest hij na vijf spannende games de zege laten aan Lieftink. n zijn slotduel van de middag kwam de oude Vlig weer boven drijven en in vier games greep hij sterk aanvallend de zege tegen Jordy ten Have.

Laatste duel

Aanstaande zaterdag is het laatste duel van de competitie, thuis tegen DTV'84 uit Dalfsen. De wedstrijd begint een uur eerder, om 13.00 uur. Het Emmeloordse team valt volgend seizoen overigens uit elkaar. Johan Lieftink is naar Kampen verhuisd, Hans Vlig gaat naar Delta Impuls in Heerenveen en Steven en Johan gaan verder bij de Friese club MTV'14 in Easterwierrum.