Kruidenavond bij Groei & Bloei in Emmeloord

EMMELOORD - Groei & Bloei houdt maandag 10 april om 20.00 uur een avond in het Groenhorst in Emmeloord over kruiden. Spreker is Marjoleine Dijk uit Zwolle.

Marjoleine is tien jaar geleden afgestudeerd aan de drie jaar durende kruidenvakopleiding. Er ging een wereld voor haar open en tot op de dag van vandaag leert ze er steeds iets nieuws bij. Kruiden, ofwel medicinale planten, gebruiken we al sinds mensenheugenis als voeding, voor genezing van een ziekte of ter voorkoming van ziekte. Deze onderwerpen staan centraal in de activiteiten die ze doet. Hoe kun je jezelf gezond houden met de planten die om ons heen groeien? Want ja, deze medicinale planten staan dicht om ons heen. Ze staan vaak gewoon in je gras, het woekert door je tuin of ze bloeien in de berm waar je aan het wandelen bent.

In de lezing op vertelt ze ook over medicinale planten. Hoe werden de kruiden vroeger in onze cultuur gebruikt, welke inhoudsstoffen bevatten ze, welk deel van de plant kun je gebruiken en hoe kun je ze toepassen?

Meer info: www.noordoostpolder.groei.nl