Urkers evangeliseren met bal

URK - De vier Urkers Klaas Hessel van Urk, Maarten ten Napel, Jacob Tol en Klaas Kramer gaan van 12 tot en met 23 juni naar Zambia met de organisatie Ambassadors for Football. Als actie vooraf organiseren ze een voetbaltoernooi in de regio.

Het doel van deze reis is om door middel van voetbal mensen te bereiken met de liefde van God wat eveneens ook de visie van deze organisatie is. De Urkers gaan daar samen met een groep Noord-Ieren een aantal wedstrijden spelen tegen de lokale bevolking. Ook geven ze voetbalclinics aan straatkinderen.

Vanuit het actief bezig zijn met deze mensen en kinderen willen ze getuigen van wat hun beweegt en waarom deze voetbalkampen zijn opgezet. ‘En dat werkt heel goed’, vertellen Klaas en Jacob, die eerder zo’n voetbal evangelisatiereis maakten naar Indonesië.

De komende periode staan er verschillende acties gepland om de kosten van de reis te drukken en om te doneren aan de organisatie/lokale bevolking voor projecten waar dit nodig is. Een van de acties is een groot voetbaltoernooi op Urk en in Noordoostpolder. Clubs of vriendengroepen kunnen een team aanmelden via de site: www.futsalpoldercup.nl

Er is plek voor 40 teams en ook hier geldt vol=vol. Het toernooi bestaat uit 4 voorrondeavonden en een finaleavond. Een voorkeursavond voor de voorronde is bespreekbaar. De voorrondes zijn in de Schelp (Urk) en in de Bosbadhallen (Emmeloord). Op maandag 1 mei zijn de Finalerondes in de Schelp. Tijdens deze avond is er ook een leuke verloting voor het goede doel.

Voor bedrijven of personen die aan dit initiatief willen bijdragen kunnen dat doen door of deel te nemen aan één van de acties of door een bedrag over te maken naar Ambassodors for Football (ANBI status) Bankrekeningnummer: NL88INGB0004641438 met als omschrijving: project Zambia 2017