Foto expo ‘Zien met andere ogen’

SINT JANSKLOOSTER - In het Bezoekersxentrum de Wieden in Sint Jansklooster is een foto expositie van Theo de Witte te zien, getiteld: ‘Zien met andere ogen’.

De Witte laat in deze expositie zien wat een foto bijzonder maakt. Dat is het moment waarop alles samenvalt, op de goede plek staan, bijzonder licht en een uniek moment. Een samenloop van omstandigheden, een ontmoeting met het onverwachte. Vorig jaar is zijn alom geprezen boek “Hollands Licht” uitgebracht.

Het Hollandse Licht, beroemd geworden dankzij de Hollandse meesters uit de 17e eeuw. Na de inpoldering van de Zuiderzee leek het te zijn verdwenen, maar Theo de Witte heeft het weten te vangen in dit boek. Dit Hollandse Licht is ook vaak te bewonderen tijdens mooie vaartochten door natuurgebied De Wieden. De serie foto’s die de Witte exposeert in Bezoekerscentrum De Wieden, laat zien dat je sommige foto’s maar één keer in je leven kunt maken.

De expositie is gratis te bezoeken tot 28 juni 2017. De expositie is in de vergader- en expositieruimte in gebouw De Holken achter het bezoekerscentrum aan het Beulakerpad in St. Jansklooster.

Het centrum is van april tot november geopend op dinsdag t/m zondag, 10.00 – 17.00 uur.In mei t/m augustus ook geopend op maandag, 12.00 – 17.00 uur.