Knipperlichten maken Baan in Ens veiliger

ENS - Ens krijgt vier knipperlichten bij de zebrapaden in de Baan.

Het dorp is blij met deze voorziening die de veiligheid van de voetgangers met name in het donker moet verbeteren. ‘Dat was een groot probleem’, zegt Gerda de Jong, die donderdag afscheid nam als voorzitter van Dorpsbelang Ens. ‘We zijn blij dat de provincie Flevoland dit heeft opgepakt.’ Wanneer de lichten geplaatst wordt, is nog niet bekend. ‘De bestelling is gedaan.’

Aan de Baan zijn door Mercatus weer enkele blokken woningen gesloopt die vervangen worden. De herbouw begint nog deze maand en de oplevering wordt in september verwacht. Het dorp is blij met de renovatie die Mercatus pleegt. Naast deze bouwactiviteiten wordt er ook nieuwbouw gepleegd op het kavel Braaksma aan de dorpsrand richting Kraggenburg. Daar liggen 29 bouwkavels, waarvan een groot deel al verkocht is. De eerste bouwactiviteiten zijn gaande.

Kinderboerderij ‘Het Mekkerhofje’krijgt nieuw hekwerk en de de speeltuin wordt meer betrokken bij het hofje. Ook komt er een zitgelegenheid om de kinderboerderij een nog leuker uitje te maken voor het gezin, laat De Jong weten.

Op de vergadering werd Naila Tigchelaar gekozen tot opvolger van De Jong. De nieuwe voorzitter komt nieuw in het dorpsbestuur, maar heeft bestuurlijke ervaring als voorzitter van Humanitas Noordoostpolder.