SP wil poll over stadshart

EMMELOORD - De SP Noordoostpolder houdt zaterdag tijdens het stadscafé in Emmeloord een poll over het stadshart.

Vorig jaar tijdens het Open Planproces hebben de inwoners middels een peiling mogen kiezen tussen drie scenario's voor de ontwikkeling van het stadshart. Ze kozen voor scenario 3 'compact centrum'. De nu gepresenteerde plannen zouden een uitwerking behoren te zijn van dit scenario. Het lijkt er echter op dat dit niet zo is, stelt de SP.

In welke mate de plannen afwijken is op dit moment nog niet geheel duidelijk. Echter, wethouder Suelmann heeft tijdens de commissievergadering van 20 maart al gezegd dat zeker 2 uitgewerkte plannen een supermarkt op of aan De Deel bevatten. Terwijl de inwoners tijdens het Open Planproces hebben aangegeven geen supermarkt op De Deel te willen. Daarnaast bevatten de plannen zogenaamde kanslocaties voor toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld de huidige locatie van makelaardij Sinke. Deze kanslocaties zijn tijdens het Open Planproces niet voorgelegd aan de inwoners.

Woordvoerder Juup Nijholt: "De SP is van mening dat het college gebonden is aan de resultaten van het Open Planproces. Indien zij hiervan afwijkt zal er een nieuwe peiling moeten worden georganiseerd. Dat doet het college echter niet. Het college haalt in het stadscafé slechts informatie op. Maar de wijze waarop deze informatie wordt verwerkt is weinig transparant en dus oncontroleerbaar voor de raad. De SP roept daarom de inwoners op om in groten getale naar het stadscafé te komen om hun mening kenbaar te maken. En om daarna te gaan stemmen via de poll van de SP!"