Jeen en Leonard in mode

EMMELOORD - eonard keert terug op het oude nest. In een ver verleden heeft Leonard gewerkt in de kledingzaak van de familie Schirm. Destijds is de belangstelling voor mode al bij hem aangewakkerd en na een succesvolle carrière bij Rabobank Noordoostpolder-Urk gooit Leonard het roer om en gaat hij Jeen en het Schirm team versterken in de toonaangevende herenmodezaak in de Lange Nering in Emmeloord.

Leonard is een geboren en getogen Emmeloorder en kent het gebied en de inwoners als geen ander en beschikt over het juiste DNA om aan te sluiten bij het Schirm team. Beide vrienden kennen elkaar al sinds de lagere school en tijdens een van de vele visserstochten die de vrienden jaarlijks samen maken is het idee ontstaan om samen met de winkel verder te gaan. Na een verkennende periode hebben beide heren besloten om de vriendschap aan te vullen met een zakelijk partnerschap, en zijn zij vanaf 1 april samen eigenaar van Schirm Herenkleding en stippelen gezamenlijk een koers uit waar de wens van de klant en de persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan.

Beide heren beschikken over verschillende competenties en vullen elkaar prima aan. Samen gaan ze de markt veroveren en zich nog verder specialiseren in diverse onderdelen van het vakmanschap. Leonard gaat een specifieke opleiding volgen om met name het vak van het aanmeten van maatpakken onder de knie te krijgen. Maatwerk wordt steeds belangrijker en de verkoop van maatpakken is zeer populair bij de inwoners van de polder en ver daarbuiten. Zelf de kleur van de stiknaden en knopen bepalen, keuze uit een groot aantal stoffen voor zowel de voering als de buitenzijde van een kledingstuk en als finishing touch, je eigen initialen in de handgemaakte blouse of maatpak zijn zaken die de consument van deze tijd aanspreken.